Twój koszyk

0.00 zł

Koszyk jest pusty

DARMOWA DOSTAWA od 150zł

Darmowa Dostawa

zamówień
powyżej 150zł

Największa Oferta w Polsce

ponad 250
produktów
  • krem_tradzik
  • krem_tradzik
  • krem_tradzik
  • krem_tradzik

Bioaktywny krem na trądzik CBD z Betuldiolem 30ml Epiderma

Dostawa:

1-2 dni

Producent: Epiderma

64.00
Ilość:

Zamów telefonicznie 697 570 152

Przesyłka gratis od 150 zł i przedpłacie na konto

Bioaktywny krem na trądzik CBD z Betuldiolem 30ml Epiderma wykazuje wyjątkowe zdolności regeneracyjne (uniemożliwia tworzenie się blizn), działa leczniczo i oczyszczająco na zmienione zapalnie pęcherzyki.

Pomaga osobom z objawami trądziku przywrócić przyjemną jędrność zaczerwienionej i wysuszonej skóry oraz jej zdrowy wygląd.

Walory produktu

  • Szybka regeneracja i odbudowa
  • Gojenie ran
  • Zmniejszenie podrażnień i zaczerwienień
  • Leczenie stanów zapalnych
  • Poprawa kolorytu i miękkości skóry
  • Możliwe stosowanie w przypadku alergii oraz atopowego zapalenia skóry
  • Innowacyjna kompozycja - BETULDIOL®
  • Nie testowano na zwierzętach
  • Testowany dermatologicznie
  • Odpowiedni dla wegan

Sposób użycia

Dwa razy dziennie aplikować na zmienione chorobowo miejsca.

Betuldiol

Dzięki połączeniu CBD (Cannabidiol) i Betuliny (ekstrakt z brzozy) powstała całkiem nowa i wyjątkowa kompozycja, która działa leczniczo w dwóch kierunkach. W praktyce oznacza to, że kompozycja ta potrafi inhibitować jak COX (cyclooksygenaza), jak również i LOX (lipooksygenaza) dzięki czemu dochodzi do stłumienia wszystkich stanów zapalnych spowodowanych przez COX i LOX. Nowa kompozycja nadaje się więc do gojenia większości stanów zapalnych organizmu ludzkiego.

Składniki aktywne

  • Betuldiol: Odgrywa niezastąpioną rolę w leczeniu skóry. Goi większość podrażnień oraz stanów zapalnych
  • Calcium pantothenate = witamina B5: Witamina B5 odgrywa ważną rolę w metabolizmie skóry i zwiększa jej zdolności obronne na czynniki zewnętrzne, bierze udział w syntezie istotnej witaminy A, która jest niezbędna do wspierania  systemu immunologicznego skóry, hamuje starzenie i łuszczenie się skóry
  • Bisabolol: Substancja naturalna, która działa przeciwzapalnie,  przeciwbakteryjnie, zwiększa przepuszczalność skóry dla niektórych substancji



Składniki: Woda, Mocznik, DIMETHYL ETHER ISOSORBIDE (Rozpuszczalnik substancji aktywnych, zwiększa ich penetrację przez naskórek. Stosowany w kosmetykach w okolicach oczu, do opalania. Jest bezpieczny do stosowania we wrażliwych miejscach), Bis-Peg-18 Methyl Ether Dimethyl Silane (wosk silikonowy, który ma działanie okluzyjne), hydroxyethyl urea (Pochodna mocznika- Substancja hydrofilowa (rozpuszczalna w wodzie) substancja nawilżająca, mająca zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka. Działa keratoplastycznie (zmiękcza warstwę rogową), a w wyższych stężeniach działa keratolitycznie (złuszcza zrogowaciały naskórek), Cyclopentasiloxane (Związek krzemu, polimer siloksanowy, substancja lotna. Emolient tzw. suchy - nie powoduje efektu „tłuszczenia” - tworzenia lepkiej, tłustej warstwy na powierzchni skóry. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę i włosy, czyli zmiękcza i wygładza. Efekt jest krótkotrwały, ponieważ Cyclopentasiloxane jest związkiem lotnym i po kilku godzinach odparowuje z powierzchni skóry lub włosów. Dlatego Cyclopentasiloxane nie powoduje obciążenia włosów, nawet cienkich i delikatnych. Wykazuje działanie antystatyczne, zapobiega elektryzowaniu się włosów. Cetearyl alcohol (Niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Alkohol cetylowy i alkohol stearylowy są głównymi składnikami tworzącymi alkohol cetylostearylowy. Należy do alkoholi tłuszczowych.) C12-15 alkyl benzoaten (Przeciwbakteryjny emolient). Polyacrylate crosspolymer-6 ( składnik ułatwiający stosowanie produktu, nadający dobrą kosnsytencję, rozprowadzanie produktu.) Glyceryl stearate ( Ester kwasu stearynowego i gliceryny) Calcium  pantothenate ( Składnik kondycjonujący skórę, włosy i paznokcie. Przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, ma działanie przeciwzapalne, wspomaga gojenie ran, oparzeń i owrzodzeń. Łagodzi wysypki alergiczne, skutki ukąszeń owadów i poprawia nawilżenie. Zapobiega wypadaniu włosów, wzmacnia paznokcie i przyspiesza ich wzrost. Wykazuje także działanie antystatyczne i wygładzające, zapobiega elektryzowaniu włosów, ułatwia ich rozczesywanie. Stosowany w różnego rodzaju kosmetykach, zwłaszcza wzmacniających, do skóry alergicznej, podrażnionej, leczniczych, kosmetykach do włosów, odżywkach do paznokci oraz w suplementach diety.) Polysorbate 60 ( Mieszanina estrów kwasu laurynowego i sorbitanu oksyetylenowana 20 molami tlenku etylenu, Niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Substancja bezpieczna dla środowiska - biodegradowalna. Substancja hydrofilowa (rozpuszczalna w wodzie), dobrze tolerowana przez skórę i błony śluzowe. Substancja odporna na elektrolity zawarte w wodzie, jednak w zasadowym pH ulega rozpadowi) Sodium Caproyl/ lauroyl lactylate Emolient i składnik emulgujący w produktach myjących, polepsza konsystencje, zagęszcza, wspomaga pienienie innych detergentów i oczyszczanie skóry oraz włosów, skutecznie usuwa brud i bakterie. Działa delikatnie złuszczająco, renatłuszczająco i odżywczo, zapobiega przesuszeniom skóry i wygładza. Triethyl citrate (Cytrynian trietylu) Bisabolol ( Alfa-bisabolol, Substancja aktywna, wykazuje szerokie spektrum działania kosmetycznego (wywołuje efekt kosmetyczny na skórę), działanie antyseptyczne, łagodzące, przeciwzapalne. Substancja stosowana w wielu produktach kosmetycznych) Cannabis Sativa seed oil, Cannabis sativa seed  extract, Betula Alba Bark extract, (Składnik sklasyfikowany jako substancja zapachowa, jednakże ma wiele innych właściwości korzystnych dla kondycji skóry i włosów i jest stosowany w kosmetykach, jako substancja aktywna, jest antyoksydantem. Wykazuje działanie silnie przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, przeciwpierwotniakowe, przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne (hamuje rozwój gronkowca złocistego). Wykorzystywany m.in. w produkcji pomadek ochronnych, gojących i zapobiegających opryszczce oraz zajadom ust, kosmetyków do skóry z trądzikiem różnego pochodzenia, tlustej (reguluje pracę gruczołów łojowych), naczynkowej, z objawami łuszczycy, łupieżu, egzemy i wysypki alergicznej, likwiduje świąd i obrzęki. Ponadto jest inhibitorem tyrozynazy, reguluje produkcję melaniny w skórze, sprzyja więc wyrównywaniu kolorytu i zwalczaniu przebarwień, badania dowodzą, że działa przeciwnowotworowo, minimalizuje ryzyko wystąpienia czerniaka skóry, ponieważ jest zdolny do redukcji dysplastycznych znamion skórnych i zaczątków zmian barwnikowych. Zmniejsza rogowacenie, pobudza syntezę kolagenu i elastyny w skórze, przywraca skórze równowagę wodno-lipidową, poprawia ukrwienie, sprzyja redukcji cellulitu, blizn i zmarszczek.), Polysorbate-80 (mieszanina polioksyetylenowych pochodnych sorbitanu i kwasu oleinowego, niejonowy surfaktant oraz emulgator. Phenylpropanol (Substancja zapachowa podobna do zapachu cynamonu, niweluje niepożądane zapachy w kosmetyku, a także konserwująca, zabezpiecza kosmetyki przed zepsuciem, wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze, alternatywne dla parabenów.), Caprylyl Glycol ( Emolient tłusty, filmotwórczy. Ma właściwość wnikania głęboko w skórę, przez co jest dobrym nośnikiem dla substancji aktywnych. Ma różne zastosowania, w kosmetykach myjących działa myjąco i renatłuszczająco, jest także humektantem, nawilża, zapobiega wysychaniu kosmetyku oraz lekko konserwuje, wykazuje działanie bakteriostatyczne.), Decylene glycol ( Daje poślizg, zwiększa penetrację innych składników w głąb skóry. Dodatkowo ogranicza namnażanie się drożdżaków Malassezia, które wywołują zaczerwienienia i łuszczenie się naskórka.), Glyceryl caprylate ( Emolient tłusty, tworzy ochronny i natłuszczający film na powierzchni skóry i włosów, który kondycjonuje, zmiękcza i wygładza powierzchnię i zapobiega odparowywaniu wody, nadaje połysk. Ma również właściwości emulgatora do tworzenia emulsji typu O/W, jest substancją myjącą oraz zdolną do tworzenia miceli w produktach z anionowymi surfaktantami. Poprawia konsystencję produktów myjących.), Tocopherol ( Konserwant substancji tłuszczowych, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym.), Parfum.

Przepraszamy Cię :(

Zabrakło akurat tego produktu :( Ale nic straconego ! Zapisz się na listę, a my damy Ci znać kiedy uzupełnimy stany :)

Nie dziękuję
Płatności obsługuje
PayU
Zapisz się na newsletter
Dołącz do nas

© 2018 - Konopteka.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone