Twój koszyk

0.00 zł

Koszyk jest pusty

DARMOWA DOSTAWA od 150zł

Darmowa Dostawa

zamówień
powyżej 150zł

Bogata Oferta

ponad 160
produktów
  • CREMCANN Q10
  • CREMCANN Q10
  • CREMCANN Q10
  • CREMCANN Q10

Krem przeciwzmarszczkowy z koenzymem Q10 Creamcann 50ml Annabis

Dostawa:

1-2 dni

Producent: Annabis

37.99
Ilość:

Zamów telefonicznie 697 570 152

Przesyłka gratis od 150 zł i przedpłacie na konto

Krem przeciwzmarszczkowy z koenzymem Q10 Creamcann 50ml Annabis to konopny krem do twarzy zawierający odżywczy koenzym Q10. Jest to produkt przeznaczony do codziennego zastosowania. 

W kremie znajduje się wyjątkowa mieszanka nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 3–6, koenzymu Q10 oraz ekstraktów roślinnych. Dzięki tej recepturze skóra znów stanie się bardziej elastyczna oraz świeższa. Jest to preparat który również można z powodzeniem stosować przy skórze wrażliwej. Krem wchłania się szybko i nie pozostawia skóry tłustej. Można go stosować pod makijaż. Krem przeciwzmarszczkowy z koenzymem Q10 Creamcann 50ml Annabis zawiera w sobie olej jojoba, olej z drzewa sandałowego, czy olej z drzewa pomarańczy. To dzięki tym naturalnym antyoksydantom krem wpływa na poprawę metabolizmu skóry doskonale ją wzmacniając.

Zastosowanie: Podstawowe działanie kremu przeciwzmarszczkowy z koenzymem Q10 Creamcann 50ml Annabis polega na pielęgnacji skóry, likwidując oznaki starzenia się. Na dodatek, poleca się go używać wszystkim tym osobom, które chcą pozbyć się śladów zmęczenia. Regularnie stosowany Cremcann Q10 sprawi, że skóra będzie idealnie nawilżona, a także odmłodzona. Używanie kremu sprzyja pozbyciu się zmarszczek, nawet tych bardziej głębokich. Krem przeciwzmarszczkowy z koenzymem Q10 Creamcann 50ml Annabis powinno się stosować codziennie, pielęgnując skórę na twarzy, szyję oraz kark. 

Složení (INCI): Aqua, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Cannabis Sativa Seed Extract, Cannabis Sativa Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Paraffinum Liquidum, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Alcohol Denat., Sodium Cetyl Sulfate, Ubiquinone, Phenylpropanol, Propanediol, Caprylyl Glycol, Tocopherol, Amyris Balsamifera Bark Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Pelargonium Graveolens Oil.


Dlaczego olej z konopi ?

Olej z konopi jest znany i stosowany w medycynie ludowej od setek lat do pielęgnacji skóry oraz łagodzenia zmian skórnych, a zakres jego zastosowań dla cery jest ogromny. 

  • Wzmacnia naturalną odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych
  • Zmniejsza ryzyko podrażnień skóry, przebarwień oraz stanów zapalnych
  • Przenikając do głębokich warstw skóry intensywnie ją nawilża
  • Leczy stany chorobowe skóry takie jak łuszczyca, AZS, egzema
  • Zmniejsza przebarwienia poprawiając koloryt skóry i rozświetlając skórę szarą, pozbawioną blasku
  • Przywraca skórze elastyczność i jędrność, regeneruje ją i zapobiega powstawaniu zmarszczek
  • Poprzez dużą zawartość w swoim składzie chlorofilu z nasion konopi ma właściwości przeciwzapalne  oraz łagodzące

Olej konopny, pozyskiwany z nasion konopi, w procesie tłoczenia na zimno zawiera w ok 80% swojej objętości niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) w idealnej, najlepiej przyswajalnej dla człowieka proporcji 3:1 Zawarte w oleju konopnym kwas linolowy oraz kwas-linolenowy są prekursorami hormonów miejscowych jak np. prostoglandyn, których funkcją jest utrzymywanie skóry w dobrej formie oraz zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się jej. Dzięki zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych olej konopny utrzymuje skórę w dobrej kondycji oraz zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe spełniają również niezwykle ważną rolę w poprawie funkcji ochronnej naskórka, uelastyczniając go, wyraźnie zmniejszając  TEWL co pozwala utrzymać naturalną odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych takich jak otarcia mechaniczne, czy skrajnie niskie temperatury. Skuteczność dermatologiczna oraz kosmetyczna zawartych w oleju z konopi nienasyconych niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT) powiązana jest z ich zdolnościami wbudowywania się w struktury międzykomórkowe, co skutkuje znacznym poprawieniem się elastyczności skóry.

Olej z konopi jest nazywany „suchym olejem” ponieważ jest jednym z najlepszych, naturalnych olejków nawilżających skórę. Olej konopny bardzo szybko i głęboko wchłania się, przy czym nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Olej z nasion konopi ma również niezwykle korzystne właściwości do łagodzenia zmian i chorób skórnych  takich jak łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, egzema, łojotok czy świąd u alergików. Co ciekawe, olej konopny zmniejsza przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry. Olej jest zalecany do pielęgnacji każdego rodzaju cery: tłustej z tendencją do zmian trądzikowych (reguluje wydzielanie sebum), skóry suchej (intensywnie nawilża), zniszczonej (regeneruje), wrażliwej i dojrzałej.


Przepraszamy Cię :(

Zabrakło akurat tego produktu :( Ale nic straconego ! Zapisz się na listę, a my damy Ci znać kiedy uzupełnimy stany :)

Nie dziękuję
Płatności obsługuje
PayU
Zapisz się na newsletter
Dołącz do nas

© 2017 - Konopteka.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone