Twój koszyk

0.00 zł

Koszyk jest pusty

DARMOWA DOSTAWA od 300zł

Darmowa Dostawa

zamówień
powyżej 300zł

Największa Oferta w Polsce

ponad 250
produktów
  • Krem ze srebrem koloidalnym Creamcann Annabis
  • Krem ze srebrem koloidalnym Creamcann Annabis

Krem ze srebrem koloidalnym Creamcann 15ml Annabis

Dostawa:

1-2 dni

Producent: Annabis

19.99 17.99
Ilość:

Zamów telefonicznie 697 570 152

Przesyłka gratis od 300 zł i przedpłacie na konto

Krem ze srebrem koloidalnym Creamcann 15ml Annabis wykazuje silne działanie przeciwzapalne, dzięki czemu zwalcza objawy trądziku. Antybakteryjne nanocząsteczki srebra zapobiegają pojawianiu się ropnych wyprysków, hamują rozwój choroby oraz przywracają skórze zdrowy wygląd. Ponieważ obecnie trądzik dotyka osoby w różnym wieku, krem zawiera starannie dobrane składniki o działaniu nawilżającym, odżywczym i regenerującym, dzięki czemu zachowuje równowagę wodnolipidową skóry oraz uelastycznia ją, nadając jej sprężystość, miękkość i gładkość. Kosmetyk nie zatyka porów skóry, umożliwiając jej oddychanie. Jego miły zapach pełni funkcję aromaterapeutyczną. W składzie kosmetyków zrezygnowano ze stabilizatorów chemicznych na rzecz substancji naturalnych wysokiej jakości.

Przeznaczenie: Do codziennej pielęgnacji skóry tłustej, łojotokowej i trądzikowej, w tym również dojrzałej. Może być używany w profilaktyce przeciwtrądzikowej, jak również do usunięcia zmian skórnych, powstałych w wyniku przebytej choroby, jak blizny czy przebarwienia. Z uwagi na skoncentrowane działanie biostatyczne, znajduje także zastosowanie w leczeniu opryszczki.

Preparat ten nie zawiera stabilizatorów chemicznych, a jego bogata formuła obejmuje m.in:

  • Wyciąg z nasion konopi – działa przeciwzapalnie i bakteriobójczo, przyspiesza regenerację tkanek, wyrównuje koloryt, reguluje gospodarkę hydrolipidową naskórka
  • Olej z konopi – zawiera bogaty kompleks witamin i minerałów, odżywia, nawilża i regeneruje skórę
  • Oliwa z oliwek - pobudza naskórek do odnowy, zapobiega oznakom starzenia się, nawilża i chroni naturalną barierę lipidową skóry
  • Olejek neroli – działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybicznie, zapobiega powstawaniu blizn, likwiduje infekcje bakteryjne i zmiany ropne na skórze
  • Lawenda - łagodzi podrażnienia, regeneruje i działa relaksująco
  • Olejek z amyris balsamifera - zapobiega oznakom starzenia, zmniejsza widoczność zmarszczek, wygładza i wzmacnia skórę
  • Olejek geraniowy - napina skórę, zapobiega powstawaniu zmarszczek, wyrównuje koloryt, zapewnia lepsze odżywienie na poziomie komórkowym
  • Srebro koloidalne - działa przeciwzapalne, jest „naturalnym antybiotykiem”, wspomaga gojenie się ran.

Skład: Aqua, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Cannabis Sativa Seed Extract, Paraffinum Liquidum, Cannabis Sativa Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Alcohol Denat., Sodium Cetyl Sulfate, Phenylpropanol, Propanediol, Caprylyl Glycol, Tocopherol, Amyris Balsamifera Bark Oil, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Pelargonium Graveolens Oil, Colloidal Silver




Dlaczego olej z konopi ?

Olej z konopi jest znany i stosowany w medycynie ludowej od setek lat do pielęgnacji skóry oraz łagodzenia zmian skórnych, a zakres jego zastosowań dla urody jest ogromny.

Olej konopny między innymi:

  • Wzmacnia naturalną odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych
  • Zmniejsza ryzyko podrażnień skóry, przebarwień oraz stanów zapalnych
  • Przenikając do głębokich warstw skóry intensywnie ją nawilża
  • Leczy stany chorobowe skóry takie jak łuszczyca, AZS, egzema
  • Zmniejsza przebarwienia poprawiając koloryt skóry i rozświetlając skórę szarą, pozbawioną blasku
  • Przywraca skórze elastyczność i jędrność, regeneruje ją i zapobiega powstawaniu zmarszczek
  • Poprzez dużą zawartość w swoim składzie chlorofilu z nasion konopi ma właściwości przeciwzapalne oraz łagodzące

Olej konopny, pozyskiwany z nasion konopi, w procesie tłoczenia na zimno zawiera w ok. 80% swojej objętości niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) w idealnej, najlepiej przyswajalnej dla człowieka proporcji 3:1 Zawarty w oleju konopnym kwas linolowy oraz kwas-linolenowy są prekursorami hormonów miejscowych jak np. prostoglandyn, których funkcją jest utrzymywanie skóry w dobrej formie oraz zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się jej. Dzięki zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych olej konopny utrzymuje skórę w dobrej kondycji oraz zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe spełniają również niezwykle ważną rolę w poprawie funkcji ochronnej naskórka, uelastyczniając go, wyraźnie zmniejszając transepidermalną utratę wody, co pozwala utrzymać naturalną odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych, takich jak otarcia mechaniczne czy skrajnie niskie temperatury. Skuteczność dermatologiczna oraz kosmetyczna zawartych w oleju z konopi nienasyconych niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT) powiązana jest z ich zdolnościami wbudowywania się w struktury międzykomórkowe, co skutkuje znacznym poprawieniem się elastyczności skóry.

Olej z konopi jest nazywany „suchym olejem” ponieważ jest jednym z najlepszych, naturalnych olejków nawilżających skórę. Olej konopny bardzo szybko i głęboko się wchłania, przy czym nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Olej z nasion konopi ma również niezwykle korzystne właściwości do łagodzenia zmian i chorób skórnych, takich jak łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, egzema, łojotok czy świąd u alergików. Co ciekawe, olej konopny zmniejsza przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry. Olej jest zalecany do pielęgnacji każdego rodzaju cery: tłustej z tendencją do zmian trądzikowych (reguluje wydzielanie sebum), skóry suchej (intensywnie nawilża), zniszczonej (regeneruje), wrażliwej i dojrzałej.

Przepraszamy Cię :(

Zabrakło akurat tego produktu :( Ale nic straconego ! Zapisz się na listę, a my damy Ci znać kiedy uzupełnimy stany :)

Nie dziękuję
Płatności obsługuje
PayU
Zapisz się na newsletter
Dołącz do nas

© 2018 - Konopteka.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone