Twój koszyk

0.00 zł

Koszyk jest pusty

DARMOWA DOSTAWA od 150zł

Darmowa Dostawa

zamówień
powyżej 150zł

Bogata Oferta

ponad 160
produktów
  • BODYCANN SHAMPOO
  • BODYCANN SHAMPOO

Szampon Bodycann 250ml Annabis

Dostawa:

1-2 dni

Producent: Annabis

36.00
Ilość:

Zamów telefonicznie 697 570 152

Przesyłka gratis od 150 zł i przedpłacie na konto

Szampon Bodycann 250ml Annabis to naturalny szampon przeznaczony do codziennej pielęgnacji skóry głowy i włosów 

Szampon szczególnie zalecany dla osób posiadających wrażliwą skórę głowy z objawami atopowego zapalenia skóry oraz łuszczycy. Ekstrakt z 19 ziół wraz z olejem z nasion konopi łagodzi podrażnienia i regeneruje skórę głowy, dzięki czemu włosy stają się zdrowe i lśniące. Zawarty w składzie D-Pantenol ma działanie przeciwzapalne, nawilżające oraz wspomaga produkcję włókien kolagenu, z kolei olejek arganowy łagodzi swędzenie, zmniejsza suchość skóry a włosom nadaje witalność, połysk i miękkość.

Zastosowanie: Niewielką ilość szamponu nanieść na dłoń, piana umyć włosy i skórę głowy. Po umyciu spłukać.

Szampon Bodycann 250ml Annabis spełnia standardy kosmetyków naturalnych.

Certyfikowany dla dzieci 0-3 lat

Skład: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Sodium Cocoamphoacetate, Sorbitan Sesquicaprylate, Lactic Acid, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate, Triethyl Citrate, Panthenol, Taraxacum Officinale Extract, Veronica Officinalis Extract, Calendula Officinalis Extract, Euphrasia Officinalis Extract, Achillea Millefolium Extract, Equisetum Arvense Extract, Viola Tricolor Extract, Aesculum Hippocastanum Extract, Malva Mauritiana Extract, Plantago Lanceolata Leaf Extract, Tilia Euchlora Extract, Lavandula Angustifolia Extract, Sambucus Nigra Extract, Arnica Montana Extract, Mentha Spicata Herb Extract, Bellis Perennis Extract, Lamium Album Extract, Potentilla Anserina Extract, Linaria Vulgaris Extract, Cannabis Sativa Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Amyris Balsamifera Bark Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Cedrus Atlantica Wood Oil, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Linalool.


Dlaczego olej z konopi ?

Olej z konopi jest znany i stosowany w medycynie ludowej od setek lat do pielęgnacji skóry oraz łagodzenia zmian skórnych, a zakres jego zastosowań dla cery jest ogromny. 

  • Wzmacnia naturalną odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych
  • Zmniejsza ryzyko podrażnień skóry, przebarwień oraz stanów zapalnych
  • Przenikając do głębokich warstw skóry intensywnie ją nawilża
  • Leczy stany chorobowe skóry takie jak łuszczyca, AZS, egzema
  • Zmniejsza przebarwienia poprawiając koloryt skóry i rozświetlając skórę szarą, pozbawioną blasku
  • Przywraca skórze elastyczność i jędrność, regeneruje ją i zapobiega powstawaniu zmarszczek
  • Poprzez dużą zawartość w swoim składzie chlorofilu z nasion konopi ma właściwości przeciwzapalne  oraz łagodzące

Olej konopny, pozyskiwany z nasion konopi, w procesie tłoczenia na zimno zawiera w ok 80% swojej objętości niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) w idealnej, najlepiej przyswajalnej dla człowieka proporcji 3:1 Zawarte w oleju konopnym kwas linolowy oraz kwas-linolenowy są prekursorami hormonów miejscowych jak np. prostoglandyn, których funkcją jest utrzymywanie skóry w dobrej formie oraz zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się jej. Dzięki zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych olej konopny utrzymuje skórę w dobrej kondycji oraz zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe spełniają również niezwykle ważną rolę w poprawie funkcji ochronnej naskórka, uelastyczniając go, wyraźnie zmniejszając  TEWL co pozwala utrzymać naturalną odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych takich jak otarcia mechaniczne, czy skrajnie niskie temperatury. Skuteczność dermatologiczna oraz kosmetyczna zawartych w oleju z konopi nienasyconych niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT) powiązana jest z ich zdolnościami wbudowywania się w struktury międzykomórkowe, co skutkuje znacznym poprawieniem się elastyczności skóry.

Olej z konopi jest nazywany „suchym olejem” ponieważ jest jednym z najlepszych, naturalnych olejków nawilżających skórę. Olej konopny bardzo szybko i głęboko wchłania się, przy czym nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Olej z nasion konopi ma również niezwykle korzystne właściwości do łagodzenia zmian i chorób skórnych  takich jak łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, egzema, łojotok czy świąd u alergików. Co ciekawe, olej konopny zmniejsza przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry. Olej jest zalecany do pielęgnacji każdego rodzaju cery: tłustej z tendencją do zmian trądzikowych (reguluje wydzielanie sebum), skóry suchej (intensywnie nawilża), zniszczonej (regeneruje), wrażliwej i dojrzałej.

Przepraszamy Cię :(

Zabrakło akurat tego produktu :( Ale nic straconego ! Zapisz się na listę, a my damy Ci znać kiedy uzupełnimy stany :)

Nie dziękuję
Płatności obsługuje
PayU
Zapisz się na newsletter
Dołącz do nas

© 2017 - Konopteka.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone