Twój koszyk

0.00 zł

Koszyk jest pusty

DARMOWA DOSTAWA od 300zł

Darmowa Dostawa

zamówień
powyżej 300zł

Największa Oferta w Polsce

ponad 250
produktów
  • Żel pod prysznic Bodycann 250ml Annabis Konopteka
  • BODYCANN SHOWER GEL
  • Żel pod prysznic Bodycann 250ml Annabis Konopteka
  • BODYCANN SHOWER GEL

Żel pod prysznic Bodycann 250ml Annabis

Dostawa:

1-2 dni

Producent: Annabis

28.00 25.20
Ilość:

Zamów telefonicznie 697 570 152

Przesyłka gratis od 300 zł i przedpłacie na konto

Żel pod prysznic Bodycann 250ml Annabis to produkt stworzony do pielęgnacji skóry suchej i popękanej, z objawami atopii i łuszczycy. Rozbudowana formuła żelu zawiera olej i ekstrakt z konopi oraz liczne ekstrakty ziołowe, bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, minerały, polifenole, flawonoidy, olejki eteryczne oraz inne substancje aktywne. Żel Bodycann doskonale oczyszcza skórę, zapewnia jej odpowiednie nawilżenie i nie narusza naturalnej równowagi wodnolipidowej. Działa regenerująco i łagodzi drobne podrażnienia. Kosmetyk doskonale się rozprowadza i tworzy delikatną piankę, a zawarte w nim naturalne olejki roślinne koją zmysły i zmieniają codzienny prysznic w niezwykle przyjemny rytuał. Żel pod prysznic Bodycann nie zawiera SLS-ów i spełnia standardy kosmetyków naturalnych.

Przeznaczenie: Żel pod prysznic do codziennej higieny dla dzieci i dorosłych. Nadaje się również dla skóry wrażliwej i delikatnej.

W skład żelu wchodzą między innymi następujące ekstrakty i oleje roślinne:

  • Olej konopny – regeneruje i odżywia skórę, łagodzi podrażnienia, nawilża i chroni
  • Arnika - ściąga, koi podrażnienia, działa bakteriostatycznie, łagodzi problemy z naczynkami
  • Olejek lawendowy - łagodzi podrażnienia, regeneruje i działa relaksująco
  • Nagietek lekarski – przyspiesza gojenie drobnych podrażnień, zapobiega pierzchnięciu skóry, działa antybakteryjnie
  • Fiołek trójbarwny – oczyszcza, łagodzi objawy trądziku, działa przeciwzapalnie.

Skład: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Stearate, Sodium Cocoamphoacetate, Disodium Cocoyl Glutamate, Panthenol, Cannabis Sativa Seed Oil, Taraxacum Officinale Extract, Veronica Officinalis Extract, Calendula Officinalis Extract, Euphrasia Officinalis Extract, Achillea Millefolium Extract, Aquisetum Arvense Extract, Viola Tricolor Extract, Aesculus Hippocastanum Extract, Malva Mauritiana Extract, Plantago Lanceolata Leaf Extract, Tilia Euchlora Extract, Lavandula Angustifolia Extract, Sambucus Nigra Extract, Arnica Montana Extract, Mentha Spicata Herb Extract, Bellis Perennis Extract, Lamium Album Extract, Potentilla Anserina Extract, Linaria Vulgaris Extract, Amyris Balsamifera Bark Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Cedrus Atlantica Wood Oil, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Lactic Acid, Linalool.




Dlaczego olej z konopi ?

Olej z konopi jest znany i stosowany w medycynie ludowej od setek lat do pielęgnacji skóry oraz łagodzenia zmian skórnych, a zakres jego zastosowań dla urody jest ogromny.

Olej konopny między innymi:

  • Wzmacnia naturalną odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych
  • Zmniejsza ryzyko podrażnień skóry, przebarwień oraz stanów zapalnych
  • Przenikając do głębokich warstw skóry intensywnie ją nawilża
  • Leczy stany chorobowe skóry takie jak łuszczyca, AZS, egzema
  • Zmniejsza przebarwienia poprawiając koloryt skóry i rozświetlając skórę szarą, pozbawioną blasku
  • Przywraca skórze elastyczność i jędrność, regeneruje ją i zapobiega powstawaniu zmarszczek
  • Poprzez dużą zawartość w swoim składzie chlorofilu z nasion konopi ma właściwości przeciwzapalne oraz łagodzące

Olej konopny, pozyskiwany z nasion konopi, w procesie tłoczenia na zimno zawiera w ok. 80% swojej objętości niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) w idealnej, najlepiej przyswajalnej dla człowieka proporcji 3:1 Zawarty w oleju konopnym kwas linolowy oraz kwas-linolenowy są prekursorami hormonów miejscowych jak np. prostoglandyn, których funkcją jest utrzymywanie skóry w dobrej formie oraz zapobiegają przedwczesnemu starzeniu się jej. Dzięki zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych olej konopny utrzymuje skórę w dobrej kondycji oraz zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe spełniają również niezwykle ważną rolę w poprawie funkcji ochronnej naskórka, uelastyczniając go, wyraźnie zmniejszając transepidermalną utratę wody, co pozwala utrzymać naturalną odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych, takich jak otarcia mechaniczne czy skrajnie niskie temperatury. Skuteczność dermatologiczna oraz kosmetyczna zawartych w oleju z konopi nienasyconych niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT) powiązana jest z ich zdolnościami wbudowywania się w struktury międzykomórkowe, co skutkuje znacznym poprawieniem się elastyczności skóry.

Olej z konopi jest nazywany „suchym olejem” ponieważ jest jednym z najlepszych, naturalnych olejków nawilżających skórę. Olej konopny bardzo szybko i głęboko się wchłania, przy czym nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Olej z nasion konopi ma również niezwykle korzystne właściwości do łagodzenia zmian i chorób skórnych, takich jak łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, egzema, łojotok czy świąd u alergików. Co ciekawe, olej konopny zmniejsza przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry. Olej jest zalecany do pielęgnacji każdego rodzaju cery: tłustej z tendencją do zmian trądzikowych (reguluje wydzielanie sebum), skóry suchej (intensywnie nawilża), zniszczonej (regeneruje), wrażliwej i dojrzałej.

Przepraszamy Cię :(

Zabrakło akurat tego produktu :( Ale nic straconego ! Zapisz się na listę, a my damy Ci znać kiedy uzupełnimy stany :)

Nie dziękuję
Płatności obsługuje
PayU
Zapisz się na newsletter
Dołącz do nas

© 2018 - Konopteka.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone